{ "culture": "nl-NL", "name": "", "guid": "", "catalogPath": "", "snippet": "Monitor landschap. De Monitor Landschap maakt onderdeel uit van de 4-jaarlijkse beleidscyclus van de Omgevingsvisie en -verordening. De landschappelijke waarden zoals sloten,houtsingels en groene linten, die via het provinciale beleid worden beschermd, worden door de vergelijking van luchtfoto's en kaartmateriaal beoordeeld op hun 'staat' in het landschap. Op basis van deze 'feitelijke' informatie vindt door het college van GS een beleidsevaluatie plaats die al dan niet leidt tot bijstelling van het landschapsbeleid in de Omgevingsvisie en -verordening. Daarmee maakt monitoring een essentieel onderdeel uit van de beleidscyclus. Zonder monitoring geen onderbouwd beleid.", "description": "

Dit bestand bevat <\/SPAN>groene linten<\/SPAN> <\/SPAN>die onderdeel van de Monitor Landschap zijn. <\/SPAN>Elke vier jaar worden deze <\/SPAN>groene linten<\/SPAN> gemonitord. De status van <\/SPAN>de groene linten <\/SPAN>wordt bepaald door luchtfoto vergelijking. Doel is om inzicht te krijgen in o.a. de effectiviteit van het beleid ten behoud van <\/SPAN>het lanschap, waaronder de groene linten<\/SPAN>.<\/SPAN><\/P>

Groene linten zijn die delen van de wegdorpen waar het beeld wordt gedomineerd door een combinatie van wegbeplanting en slingertuinen, die het wegdorp een groen karakter geven. Men spreekt soms van een tunnelbos. Slingertuinen zijn tuinen in Engelse landschapsstijl, die als voortuin voor monumentale boerderijen in Oost-Groningen, Midden Groningen en Noordoost Groningen voorkomen. Delen van wegdorpen waar deze beplantingen voorkomen zijn op kaart 6a van de omgevingsverordening aangegeven. Dit bestand hangt samen met het bestand monumentale erven van Copijn uitgevoerd in Noordoost Groningen, de inventarisatie Boerenerven in het Oldambt en de door Landschapsbeheer Groningen geïnventariseerde andere erven met slingertuinen.<\/SPAN><\/P><\/DIV><\/DIV><\/DIV>", "summary": "Monitor landschap. De Monitor Landschap maakt onderdeel uit van de 4-jaarlijkse beleidscyclus van de Omgevingsvisie en -verordening. De landschappelijke waarden zoals sloten,houtsingels en groene linten, die via het provinciale beleid worden beschermd, worden door de vergelijking van luchtfoto's en kaartmateriaal beoordeeld op hun 'staat' in het landschap. Op basis van deze 'feitelijke' informatie vindt door het college van GS een beleidsevaluatie plaats die al dan niet leidt tot bijstelling van het landschapsbeleid in de Omgevingsvisie en -verordening. Daarmee maakt monitoring een essentieel onderdeel uit van de beleidscyclus. Zonder monitoring geen onderbouwd beleid.", "title": "Groene linten monitoring landschap", "tags": [], "type": "", "typeKeywords": [], "thumbnail": "", "url": "", "minScale": 25000, "maxScale": 0, "spatialReference": "", "accessInformation": "", "licenseInfo": "

Geen gebruiksbeperkingen<\/SPAN><\/P><\/DIV><\/DIV><\/DIV>", "portalUrl": "" }